Tuesday, December 11, 2018

ငါးၾကင္း ငါးေခါင္းဟင္းခ်ိဳ

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား


ငါးၾကင္းေခါင္း ၂ေခါင္း(ေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ)

ငံုးဥ ၁၀လံုး(ျပဳတ္ထားပါ)

ငါးဖယ္ ၅က်ပ္သား

ၾကက္ဥအကာ ၁လံုး

ဂ်ံဳမႈန္႔ ၂ဇြန္း(စားပြဲတင္)

ေကာက္ရိုးမိူ ၅က်ပ္သား

မိူေျခာက္ ၁က်ပ္သားခန္႔

မုန္လာဥနီ ၁ေတာင့္

ပန္းပြင့္ (၁)ဝက္

မုန္လာထုပ္ (၅)ဖတ္

ပဲျပား ၁တံုး

ရွမ္းနံနံ ၄ပင္

စပါးလင္ ၁ပင္

ဂ်င္း လက္ (၁)ဆစ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁မႊာ

ခေနာခ်ဥ္စပ္ခဲ ၁ခဲ

မၽွစ္(မိုး)ေသး ၁ထုပ္

ငရုတ္ပုေထာင္း အနည္းငယ္

ငံျပာရည္

ၾကက္သားမႈန္႔

နွမ္းဆီးေမႊး

ငရုတ္စိမ္း

သံပုရာ


ျပဳလုုပ္နည္း


ငါးေခါင္းကို ေရေဆးထားပါ။ ႀကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းေထာင္း ထားပါ။ မုန္လာဥ၊ ပန္းပြင့္၊ မုန္႔ညႇင္းထုပ္၊ ပဲျပား၊ မိူ တို႔ကို ေရစင္စင္ ေဆးၿပီး လွီးထားပါ။

ငါးဖယ္လံုး လုပ္ရန္ ငါးဖယ္ကို ဓား (သို႔) ငရုတ္ဆံုျဖင့္ေထာင္း ထားၿပီး ၾကက္ဥ အကာ၊ ဂ်ံဳမႈန္႔ ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ႏွမ္းဆီေမႊးၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းရည္ တို႔ျဖင့္ ေစးေအာင္ျပန္နယ္ၿပီးထားပါ။

မွ်စ္ကို တစ္ရည္ ျပဳတ္ၿပီး သြန္ပစ္ပါ။ အေနေတာ္ လွီးထားပါ။

ဆီအနည္းငယ္ ထည့္၍ နႏြင္းထည့္ပါ။ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း ၊ ဓားျပား ရိုက္ထားေသာ စပါးလင္ထည့္ပါ။ ရဲခါနီးလွ်င္ ငရုတ္ပုထာင္း အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ငါးေခါင္းထည့္ပါ။ ငံျပာရည္ ထည့္၍ ေမႊကာ ေရခန္းသည္ အထိထားပါ။

ေရခန္းလၽွင္ ေရထပ္ထည့္၍ တည္ပါ။ ဆူၿပီးလၽွင္ ငါးဖယ္ကို လံုး၍ ထည့္ပါ။

ငါးဖယ္ေပၚ၍ ခဏေနလွ်င္ မၽွစ္၊ မိူ၊ ပဲျပား၊ ငံုးဥ၊ ဥနီ၊ ပန္းပြင့္၊ မုန္လာထုပ္ ထည့္ပါ။

ခေနာ ခ်ဥ္စပ္ခဲ ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ တို႔ျဖင့္ အရသာျပင္ပါ။

ပြက္ပြက္ဆူၿပီး အရသာ အေနေတာ္ျ ဖစ္လၽွင္ ရွမ္းနံနံ ငရုတ္စိမ္း ထည့္ပါ။

ခ်ကာနီး သံပုရာသီး ၁စိတ္ေလာက္ ညႇစ္ထည့္ပါ။


Credit : ခ်က္ၾကည့္ၾကစိုု႔

No comments:

Post a Comment