Tuesday, December 11, 2018

ၾကက္သား၊ခဝဲသီးႏွင့္ဘဲဥေၾကာ္

ၾကက္ရင္ပုံသား............၂၀က်ပ္သား

ခဝဲသီး........................၃လုံး

ဘဲဥ...........................၂လုံး

ၾကက္သြန္နီ.................၁ျခမ္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ................. ၃တက္

င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႔........... အနည္းငယ္


ၾကက္ရင္ပုံသားကို ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီးအရသာနယ္ထားပါ။


ခဝဲသီးကိုအခြံခြာၿပီးမထူမပါးခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားပါ။


ဘဲဥကိုေခါက္ၿပီးေမႊထားပါ။


ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးပါးပါးလွ္ိီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုဆီသပ္ပါ။


အနည္းငယ္ေမႊးလာလ်ွင္ၾကက္သားေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။


ၾကက္သားေတြအေပၚယံေၾကာတင္းသြားလွ်င္

ေခါက္ထားတဲ့ဘဲဥေတြထည့္ေမႊၿပီးေၾကာ္ပါ။


ခဝဲသီးေတြထည့္ပါ။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ေလးျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။


ခဝဲသီးႏူးအိေစရန္အတြက္ေခတၱအဖုံးအုပ္ထားၿပီးင႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ေလးျဖဴ းပါ။


ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

No comments:

Post a Comment