ၾကက္ရင္ပုံသား............၂၀က်ပ္သား
ခဝဲသီး........................၃လုံး
ဘဲဥ...........................၂လုံး
ၾကက္သြန္နီ.................၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ................. ၃တက္
င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႔........... အနည္းငယ္
ၾကက္ရင္ပုံသားကို ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီးအရသာနယ္ထားပါ။
ခဝဲသီးကိုအခြံခြာၿပီးမထူမပါးခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားပါ။
ဘဲဥကိုေခါက္ၿပီးေမႊထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးပါးပါးလွ္ိီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုဆီသပ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာလ်ွင္ၾကက္သားေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္သားေတြအေပၚယံေၾကာတင္းသြားလွ်င္
ေခါက္ထားတဲ့ဘဲဥေတြထည့္ေမႊၿပီးေၾကာ္ပါ။
ခဝဲသီးေတြထည့္ပါ။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ေလးျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
ခဝဲသီးႏူးအိေစရန္အတြက္ေခတၱအဖုံးအုပ္ထားၿပီးင႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ေလးျဖဴ းပါ။
ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment