Tuesday, December 11, 2018

မရမ္​းသီး​ေၾကာ္​

မရမ္​းသီး၅က်ပ္​သား

ၾကက္​သြန္​နီ၈လံုး

ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ဥ​ေသး၃ဥ

င႐ုတ္​သီးအပု​ေတာင္​့

င႐ုတ္​သီးခြဲျခမ္​းဟင္​းဇြန္​း၁(စပ္​စပ္​စားလိုလ်ွင္​)

ဆီ၅က်ပ္​သား

မ်ွင္​ငပိဟင္​းဇြန္​း၁ဇြန္​း​ေရ​ေႏြးနဲ႔​ေဖ်ာ္​ထားပါ

ပုဇြန္​​ေျခာက္​ဟင္​းဇြန္​း၃ဇြန္​း

အရင္​ဆံုး​ေရနည္​းနည္​းနဲ႔ဆားဟင္​းဇြန္​းတဝက္​ကို​ေရ​ေဖ်ာ္​ထားပါ

ဆား​ေရ​ေဖ်ာ္​ထားတဲ့အထဲကိုမရမိးသီးပါးပါးလွီးထည္​့ၿပီးစိမ္​ထားပါ

​ေရအမ်ားႀကီးမထည္​့ပါဘူး

မရမ္​းသီးလွီးထားတာ​ေတြအရည္​စပ္​စပ္​​ေလးျဖစ္​​ေနရင္​ရပါၿပီ

ၿပီးရင္​င႐ုတ္​သီးနဲ႔ၾကက္​သြန္​နီကိုစီး​ေန​ေအာင္​​ေထာင္​းၿပီးမွၾကက္​သြန္​ျဖဴမညက္​တညက္​ထည္​့​ေထာင္​းပါ

ပုဇြန္​​ေျခာက္​လဲ​ေထာင္​းထားပါ

​ေၾကာ္​ပါမယ္​

ဆီပူလာရင္​င႐ုတ္​သီးဆီသပ္​ပါ

ဆႏြင္​းအနည္​းငယ္​ထည္​့ပါ

​ေမႊးၿပီးအ​ေရာင္​​ေျပာင္​းလာရင္​ပုဇြန္​​ေျခာက္​ထည္​့ပါ

ပုဇြန္​​ေျခာက္​လဲ​ေမႊးလာရင္​စပ္​ခ်င္​ရင္​င႐ုတ္​သီးခြဲျခမ္​းထည္​့ၿပီးမစပ္​ခ်င္​ရင္​မထည္​့ပါနဲ႔

ၿပီးရင္​ငပိကိုစစ္​ထည္​့ပါ

ငပိန႔ံ​ေပ်ာက္​ၿပီး​ေမႊးလာရင္​မရမ္​းသီးထည္​့ပါ

အရသာထည္​့ပါ

မရမ္​းသီးႏြမ္​းၿပီး​ေပ်ာ့​ေပ်ာ့​ေပ်ာင္​း​ေပ်ာင္​းျဖစ္​လာၿပီအရသာလဲမွန္​ၿပီဆိုရင္​ဆီျပန္​​ေအာင္​ထားၿပီးအရသာ႐ွိတဲ့ရာသီစာမရမ္​းသီး​ေၾကာ္​

ရပါၿပီ႐ွင္​


Credit : Pan Kankayae

No comments:

Post a Comment