မရမ္းသီး၅က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ၈လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥေသး၃ဥ
င႐ုတ္သီးအပုေတာင့္
င႐ုတ္သီးခြဲျခမ္းဟင္းဇြန္း၁(စပ္စပ္စားလိုလ်ွင္)
ဆီ၅က်ပ္သား
မ်ွင္ငပိဟင္းဇြန္း၁ဇြန္းေရေႏြးနဲ႔ေဖ်ာ္ထားပါ
ပုဇြန္ေျခာက္ဟင္းဇြန္း၃ဇြန္း
အရင္ဆံုးေရနည္းနည္းနဲ႔ဆားဟင္းဇြန္းတဝက္ကိုေရေဖ်ာ္ထားပါ
ဆားေရေဖ်ာ္ထားတဲ့အထဲကိုမရမိးသီးပါးပါးလွီးထည့္ၿပီးစိမ္ထားပါ
ေရအမ်ားႀကီးမထည့္ပါဘူး
မရမ္းသီးလွီးထားတာေတြအရည္စပ္စပ္ေလးျဖစ္ေနရင္ရပါၿပီ
ၿပီးရင္င႐ုတ္သီးနဲ႔ၾကက္သြန္နီကိုစီးေနေအာင္ေထာင္းၿပီးမွၾကက္သြန္ျဖဴမညက္တညက္ထည့္ေထာင္းပါ
ပုဇြန္ေျခာက္လဲေထာင္းထားပါ
ေၾကာ္ပါမယ္
ဆီပူလာရင္င႐ုတ္သီးဆီသပ္ပါ
ဆႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ
ေမႊးၿပီးအေရာင္ေျပာင္းလာရင္ပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ပါ
ပုဇြန္ေျခာက္လဲေမႊးလာရင္စပ္ခ်င္ရင္င႐ုတ္သီးခြဲျခမ္းထည့္ၿပီးမစပ္ခ်င္ရင္မထည့္ပါနဲ႔
ၿပီးရင္ငပိကိုစစ္ထည့္ပါ
ငပိန႔ံေပ်ာက္ၿပီးေမႊးလာရင္မရမ္းသီးထည့္ပါ
အရသာထည့္ပါ
မရမ္းသီးႏြမ္းၿပီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ေပ်ာင္းေပ်ာင္းျဖစ္လာၿပီအရသာလဲမွန္ၿပီဆိုရင္ဆီျပန္ေအာင္ထားၿပီးအရသာ႐ွိတဲ့ရာသီစာမရမ္းသီးေၾကာ္
ရပါၿပီ႐ွင္
Credit : Pan Kankayae
No comments:
Post a Comment