Thursday, December 13, 2018

သေဘၤာသီးေထာင္း


 Papaya Salad

ပါဝင္ပစၥည္း

******

သေဘၤာသီးျခစ္ၿပီးသား - တစ္ပြဲစာ

မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ေျမာင္း

ငရုပ္စိမ္း - ငါးေတာင့္

ထန္းလ်က္ -၂လံုး

ပဲေတာင့္ရွည္ - ၂ ေတာင့္

ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ျခမ္း

ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း

သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း

ပုဇြန္ေျခာက္ - ၂ဇြန္း

ေျမပဲဆန္ - ၂ဇြန္း

တြဲဖက္ေပးရန္

*******

ေဂၚဖီ

ပဲေတာင့္ရွည္

ကန္စြန္းရိုးအနီ

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

**********

(၁)သေဘာၤသီးစိမ္းကိုအခြံသင္ၿပီးျခစ္ပါ။မုန္လာဥနီေရာျခစ္ထားပါ။

(၂)ၿပီးလ်ွင္ ေရေဆးၿပီးေရစင္ေအာင္ညစ္ထားပါ။

(၃)ပဲေတာင့္ရွည္ကို ၂လက္မအရွည္ျဖတ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအေျမာင္းႀကီးႀကီးလွီးထားပါ။

(၄)ဦးစြာဆံုတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုပ္သီး ထည့္ေထာင္းပါ။

(၅)ထန္းလ်က္ထည့္ေထာင္းပါ။ ပဲေတာင့္ရွည္တဝက္ထည့္ေထာင္းပါ။

(၆)ေျမပဲေလွာ္ထည့္ပါ။လံုးျခမ္းကြဲအေနေထာင္းပါ။

(၇)ပုဇြန္ေျခာက္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီးႏြမ္းရံုေလာက္ေထာင္းပါ။

(၈)သံပရာရည္နွင့္ငံျပာရည္ထည့္ပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။

(၉)ေရညစ္ထားေသာသေဘၤာသီးသီးကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။

(၁၀)အရသာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ရပါပန္းကန္တြင္ ေဂၚဖီ ၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ကန္စြန္းရိုးနီ (ရွိလ်ွင္)တို႔ျဖင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment