Thursday, December 13, 2018

မေလး႐ွားငါးကင္


Grilled Stingray With Sambal Sauce


စကၤာပူ၊မေလးရွားနဲ့အင္ဒိုုနီရွားနိုုင္ငံမ်ားတြင္နာမည္ၾကီးဟင္းတမ်ိုဳးျဖစ္ပါတယ္။Sambal Stingray ျပဳလုပ္ရန္အတြက္Sambal Sauce ကိုအ၇င္ျပဳလုပ္ဖို႔လိုပါတယ္။ဒီငရုုပ္သီးဟင္းအနွစ္ေလးနဲ့ ဟင္းအမ်ိုဳးေပါင္းမ်ားစြာကိုုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ဟင္းေပါင္းမ်ားစြာျပင္ဆင္နိုုင္ဖိုု့အဓိကက်တဲ့SAMBALCHILLISAUCEငရုုပ္သီးအနွစ္ခ်က္နည္းေလးကိုုေ၀မ်ွေပးလိုုက္ပါတယ္။အခ်ိဳ႕ဟင္းပြဲမွာငါးပိထည့္ၿပီးအခ်ိဳ႕မထည့္တဲ့ဟင္းေတြလည္း႐ွိပါတယ္။မိမိႏွစ္သက္သလိုေျပာင္းလဲခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။

Sambal Sauce တြင္ပါဝင္ပစၥည္း

********************

ငရုုပ္သီးေျခာက္ -၁၀၀ဂရမ္

ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၁၀၀ ဂရမ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅၀ဂရမ္

မန္က်ည္းမွည့္ - ၂၅ ဂရမ္

ဆား - နွစ္ဇြန္း

သၾကား - ၅ဇြန္း

ဆီ - ၁၅၀ ဂရမ္

ေရ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုုပ္နည္း

***************

(၁)ဦးစြာင၇ုုပ္သီးေျခာက္ကိုုသန့္စင္ျပီးေရဆူျဖင့္ပြေအာင္စိမ္ထားပါ။

(၂) ၾကက္သြန္နီနွင့္ၾကက္သြန့္ျဖဴကိုုသင္ထားပါ။

(၃)ငရုုပ္သီးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကၾကိတ္စက္တြင္ငရုုပ္သီးၾကက္သြန္နီၾကက္သြန့္ျဖဴတို႔ကိုေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးေက်ညက္ေအာင္ၾကိတ္ပါ။

(၄)အိုုးတခုုတြင္ဆီထည့္ျပီးၾကိတ္ျပီးသားငရုုပ္သီးကိုဆီျပန္လာသည္ထိခ်က္ပါ။

(၅)ဆီျပန္လာပါကမန္က်ည္းမွည့္ကိုုေရေဖ်ာ္ျပီထည့္ပါ။ဆား၊သၾကားထည့္ပါ။အရသာခ်ိဳစပ္ျဖစ္ပါတယ္။

(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းျပီးဆီျပန္လာပါကမီးဖိုုမွခ်ကာအေအးခံထားပါ။သန့္ရွင္းေသာဘူးတြင္ထည့္္ျပီးေရခဲေသတၲာတြင္သိမ္းထားကာမိမိခ်က္ျပဳတ္လိုုေသာဟင္းလ်ာမ်ားကိုုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုုင္ပါတယ္။ထမင္းေၾကာ္၊ေခါက္ဆြဲေၾကာ္နဲ့လည္းတြဲဖက္စားနိုုင္သလိုုနွစ္သက္ရာအသား၊ငါး၊ၾကက္ဥ၊ငံုုးဥ၊ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားျဖင့္ေရာစပ္ခ်က္ျပဳတ္နိူင္ျပီးအရသာမွာခ်ိဳစပ္ေမြးေလးျဖစ္ပါတယ္။

(၇)Grilled Sambal Fishအတြက္ငါးကိုဆား၊ဟင္ခပ္မႈန့္႔အနည္းငယ္Sambal Sauce ျဖင့္နယ္ထားပါ။ငါးကို oven bake , Pan grill ,ႏွစ္သက္သလိုျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ BBQ ျပဳလုပ္လိုပါကငါးကိုအလူမီနီယံစကၠဴျဖင့္ထုပ္ၿပီးကင္ရပါတယ္။ခုျပဳလုပ္ထားတာေတာ့ Pan  grilled နည္းျဖင့္အေရာင္ရေအာင္ ကင္ၿပီး oven မွာအတြင္းထိက်က္ေအာင္၅မိနစ္ခန္႔ထားၿပီး ကင္ထားပါတယ္။

(၈)ငါးအသားက်က္ပါကပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးသံပုရာသီးညစ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။(အခ်ိဳ႕ဆိုင္မ်ားတြင္ပုဇြန္မ်ွင္ငါးပိေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္ေပးပါတယ္။)မိမိႏွစ္သက္ရာငါးျဖင့္အစားထိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment