Tuesday, December 11, 2018

ဆန္ျပားေကာ္ရည္

ဆန္ျပားကို ေကာ္ရည္ေလးထည့္ျပီး ေျကာ္ထားတာပါ။ အရမး္စားေကာင္းျပီး စားျမိန္ေစမည့္ ဆန္ျပားေျကာ္ေလးပါ။


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ဆန္ျပား - ၅ ပြဲစာအတြက္

၂။ ပုဇြန္ - ၂၅ က်ပ္သား

၃။ ခရုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

၄။ ျကက္သားမွုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

၅။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ

၆။ မုန္ ညွင္း - တစီး

၇။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

၈။ ျကက္ဥ - ၂ လုံး (ခေလာက္ထားပါ။)

၉။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (သို ့) ၃ ဇြန္း

၁၀။ ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း

၁၁။ ေရ - ၁ ခြက္

၁၂။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္ ့- အနညး္ငယ္ (မထည့္လဲရ)

၁၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္


ျပဳလုပ္နည္း

၁။ပန္းကန္တခုထဲတြင္ ေရ၊ ျကက္သားမွုန့္ ၊ သျကား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ခရုဆီ၊ ေျပာင္းဖူးမွုန္ ့တို ့ကိုထည့္ရ်္ သမသြားျပီ ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ့အရည္ေပ်ာ္သြားသည္အထိေမြွပါ။

၂။ ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ထည့္၊ ဆီပူလာလွ်င္ ခေလာက္ထားေသာ ျကက္ဥကို ထည့္ေျကာ္ပါ။ ျကက္ဥကို ေမြွေျကာ္ေျကာ္ျပီး ပန္းကန္တခုထဲတြင္ ထည့္ထားပါ။

၃။ ျကက္ဥေျကာ္ထားေသာ ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ထပ္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ပါ။ 

၄။ ျပီးေနာက္ ပုဇြန္ကို ထည့္ေမြွပါ။ ပုဇြန္ က်က္လွ်င္ မုန္ညွင္းရြက္ကို ထည့္ပါ။ ထို ့ေနာက္ ေျပာင္းဖူးမွုန္ ့အရည္ေဖ်ာ္ထားတာကို ထည့္ပါ။ အေပါ့ အငံျမည္းရ်္ ေကာ္ရည္မ်ားသမသြားေအာင္ေမြွပါ။

၅။ အိုးကို မီးဖိုေပၚမွ ခ်ရ်္ ဆန္ျပား နွင့္ ေျကာ္ထားေသာ ျကက္ဥတို ့ကို ထည့္ရ်္ သမေအာင္လုပ္ပါ။ (ဆန္ျပားမ်ား ေျကမသြားေအာင္ဖြဖြေလးေမြွပါ။) ထို ့ေနာက္ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ပါ။ သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။ 

( အျခား ျကိုက္နွစ္သက္ရာ ပင္လယ္စာမ်ားကိုလဲ ထည့္နိုင္ပါသည္။)

( ၁ ခြက္ = 240ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္) ( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml) ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)


Credit

No comments:

Post a Comment