Thursday, December 13, 2018

ေျပာင္းဖူးေထာင္း


Thai Sweet Corn Salad

ယိုးဒယားေျပာင္းဖူးေထာင္းေလးကခ်ိဳခ်ဥ္စပ္အရသာျဖစ္ျပီးထူးျခားတဲ့အရသာေလးျဖစ္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္ျဖင့္ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအဆာေျပစာအျဖစ္လည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

*********

ေျပာင္းဖူး - ၂ဖူး

မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ေျမာင္း

ငရုပ္စိမ္း - ငါးေတာင့္

ထန္းလ်က္ -၂လံုး

(သို႔)သၾကားညိဳ

ပဲေတာင့္ရွည္ - ၂ ေတာင့္

ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ျခမ္း

နံနံပင္ - အနည္းငယ္

ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း

ပုဇြန္ေျခာက္ - ၂ဇြန္း

ေျမပဲေလွာ္ - ၂ဇြန္း

ပုဇြန္ - ငါးေကာင္ (ျပဳတ္ထားပါ)

တြဲဖက္ေပးရန္

*******

ေဂၚဖီ

ပဲေတာင့္ရွည္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

***********

(၁)ေျပာင္းဖူးကိုျပဳတ္ၿပီးလွီးထားပါ။မုန္လာဥနီကိုျခစ္ထားပါ။

(၂)ပဲေတာင့္ရွည္ကို၂လက္မအရွည္ျဖတ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအေျမာင္းႀကီးႀကီး လွီးထားပါ။

(၃)ဦးစြာဆံုတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုပ္သီး စိမ္းထည့္ေထာင္းပါ။

(၄)ထန္းလ်က္ထည့္ေထာင္းပါ။သၾကားည္ိဳ လည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ ပဲေတာင့္ရွည္ထည့္ေထာင္းပါ။

(၅)ေျမပဲေလွာ္ထည့္ၿပီးလံုးျခမ္းကြဲအေနေထာင္းပါ။

(၆)ပုဇြန္ေျခာက္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊မုန္လာဥနီထည့္ၿပီးႏြမ္း ရံုေလာက္ေထာင္းပါ။ေျပာင္းဖူးလွီးထား သည္ကိုထည့္ပါ။

(၇)သံပုရာရည္နွင့္ငံျပာရည္ထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။ပုဇြန္ျပဳတ္ထည့္ျပီးသ မေအာင္ေမြေပးပါ။

(၈)အရသာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ရပါပန္းကန္တြင္ေဂၚဖီပဲေတာင့္ရွည္ရွိတို႔ျဖင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

❀❀ေျပာင္းဖူးေထာင္းကိုသေဘၤာသီးစိမ္းအနည္းငယ္ထည့္ေထာင္းေလ့႐ွိၾကသလိုဘဲဥဆားစိမ္လည္းထည့္စားေလ့႐ွိၾကပါ တယ္။

................

Sofia

No comments:

Post a Comment