Thursday, December 13, 2018

ခရမ္းသီးမ်ွစ္ရခိုင္ခ်က္


ခရမ္းႂကြပ္သီးနဲ႔မ်ွစ္ကိုရခိုင္ခ်က္ေလးခ်က္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္နည္းသင္ေပးခဲ့တဲ့အရင္လုပ္ေဖာ္ ကိုင္ဖက္သူငယ္ခ်င္းစစ္ေတြမွကိုစံလင္းကိုေက်းဇူးအထူးပါ႐ွင္။ဟင္းတခြက္တည္းနဲ႔တင္ထမင္းၿမိန္လို ႔မၾကာ မၾကာခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

*********

ခရမ္းႂကြပ္သီး - ဆယ္လံုး

မ်ွစ္ျပဳတ္ - ၁၀၀ ဂရမ္

ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး

ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၃ေျမာင္း

င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္

စိမ္းစားငါးပိ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း

ဆား - အနည္းငယ္

ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း

မန္က်ည္းရည္/သံပုရာရည္- ၃ဇြန္း

ဆီ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

ပင္စိမ္းရြက္/နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္

ျပငဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု

**************

1.ခရမ္းႂကြပ္သီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။မ်ွစ္ျပဳတ္ကိုေရေဆးေရစစ္ထားပါ။

2.ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုေထာင္းထားပါ။

3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္အိုးတြင္ခရမ္းၾကြပ္သီးမ်ွစ္ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုတ္သီးေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ပါ။ငါးပိထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ဆီတို႔ကိုထည့္ၿပီးအားလံုးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္လံုးခ်က္ပါ။

4.လံုးရည္ခမ္းသြားပါကေရအနည္းကယ္ဆီထည့္ေပးၿပီးခရမ္းသီးအိေအာင္တည္ေပးပါ။

5.ခရမ္းသီးႏူးပါကမန္က်ည္းရည္သို႔မဟုတ္သံပုရာရည္ထၫ့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာအရသာအေပါ့အသံျမည္းပါ။

6.အရသာအေနေတာ္ပါကအရည္စပ္စပ္တြင္ပင္စိမ္းရြက္သို႔မဟုတ္နံနံပင္အုပ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

❀င႐ုတ္သီးအနီ၏အေရာင္သာအသံုးျပဳၿပီးခ်က္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုအသံုးျပဳပါကနႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။

........

Sofia

No comments:

Post a Comment