ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္ေသး.....................၁၀က်ပ္သား
စိမ္းစားငါးပိ.....................၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ.................... ၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ................... ၅တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.................... ၅လုံး
င႐ုတ္သီးစိမ္း.................... ၁၀ေတာင့္
င႐ုတ္သီးေျခာက္............... ၅ေတာင့္
နံနံပင္.............................၅ပင္
ပုစြန္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေခါင္းခ်ိဳးအခြံခြာပါ။အရသာအနည္းငယ္နယ္ထားပါ။
စိမ္းစားငါးပိ ကိုေရေႏြးအနည္းငယ္ျဖင့္ေရစိမ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေျခာက္ ေတြကိုေရာၿပီးညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုပါးပါးလွီးပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေတြကိုခပ္ႀကီးႀကီးလွီးပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးေအာက္ေျခမွေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ႏွင့္င႐ုတ္သီးအေရာကိုထားပါ။
ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
င႐ုတ္သီးစိမ္း ေတြထည့္ၿပီးမွခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြအုပ္ေပးပါ။
ဆီအနည္းငယ္ကိုဒယ္အိုးပတ္ပတ္လည္မွေလာင္းထည့္
ၿပီးအဖုံးပိတ္ကာမီးရိွန္ေအးေအးမွာေရခမ္း၊ဆီျပန္ၿပီးအႏွစ္က်သည္အထိခ်က္ပါ။
(ထိုအခ်ိန္အတြင္းအဖုံးဖြင့္မေမႊရ)
ေရခမ္းၿပီဆိုမွအနည္းငယ္ေမႊၿပီးအရသာနယ္ထားတဲ့ပုစြန္ဆိတ္ေတြထည့္ပါ။
ေရစိမ္ထားတဲ့ငါးပိကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးစစ္ဇကာေလးအသုံးျပဳၿပီးေလာင္းထည့္ပါ။
နံနံပင္ေတြထည့္ၿပီးေရခမ္း၊ဆီျပန္သည္အထိခ်က္ေပးပါ။
ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment