Tuesday, December 11, 2018

ပုစြန္ႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္

ပါဝင္ပစၥည္​းမ်ား

ပုစြန္ေသး.....................၁၀က်ပ္သား

စိမ္းစားငါးပိ.....................၁ဇြန္း

ၾကက္သြန္နီ.................... ၁လုံး

ၾကက္သြန္ျဖဴ................... ၅တက္

ခရမ္းခ်ဥ္သီး.................... ၅လုံး

င႐ုတ္သီးစိမ္း.................... ၁၀ေတာင့္

င႐ုတ္သီးေျခာက္............... ၅ေတာင့္

နံနံပင္.............................၅ပင္


ပုစြန္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေခါင္းခ်ိဳးအခြံခြာပါ။အရသာအနည္းငယ္နယ္ထားပါ။


စိမ္းစားငါးပိ ကိုေရေႏြးအနည္းငယ္ျဖင့္ေရစိမ္ထားပါ။


ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေျခာက္ ေတြကိုေရာၿပီးညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။


ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုပါးပါးလွီးပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေတြကိုခပ္ႀကီးႀကီးလွီးပါ။


ဒယ္အိုးတစ္လုံးေအာက္ေျခမွေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ႏွင့္င႐ုတ္သီးအေရာကိုထားပါ။


ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။


င႐ုတ္သီးစိမ္း ေတြထည့္ၿပီးမွခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြအုပ္ေပးပါ။


ဆီအနည္းငယ္ကိုဒယ္အိုးပတ္ပတ္လည္မွေလာင္းထည့္

ၿပီးအဖုံးပိတ္ကာမီးရိွန္ေအးေအးမွာေရခမ္း၊ဆီျပန္ၿပီးအႏွစ္က်သည္အထိခ်က္ပါ။

(ထိုအခ်ိန္အတြင္းအဖုံးဖြင့္မေမႊရ)


ေရခမ္းၿပီဆိုမွအနည္းငယ္ေမႊၿပီးအရသာနယ္ထားတဲ့ပုစြန္ဆိတ္ေတြထည့္ပါ။


ေရစိမ္ထားတဲ့ငါးပိကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးစစ္ဇကာေလးအသုံးျပဳၿပီးေလာင္းထည့္ပါ။


နံနံပင္ေတြထည့္ၿပီးေရခမ္း၊ဆီျပန္သည္အထိခ်က္ေပးပါ။


ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

No comments:

Post a Comment