Tuesday, December 11, 2018

ငါးရံ႕ဆီျပန္အစပ္ခ်က္

ငါးရံ႕..............................၅၀က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီ........................၁ လုံး

ၾကက္သြန္ၿဖဴ.......................၅တက္

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္...................၅လုံး

ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္...... ၇ေတာင့္

ဆီ......................................၃ ဇြန္း


ငါးရံ႕ကိုေစ်းကဝယ္ကတည္းကေခါင္းျဖဳတ္

အေၾကးခြံထိုးခိုင္းခဲ့ပါတယ္။


အေကာင္လိုက္ေရေဆးၿပီး မိမိႏွစ္သက္သလို

အကြင္းလိုက္လွီးပါ။


ဆား၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊နႏြင္းေလးထည့္ၿပီးအရသာနယ္ႏွပ္ထားပါ။


ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ေတြကိုအညွာေၿခြၿပီးေရေႏြးစိမ္ထားပါ။


အနည္းငယ္ပြလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ.၊ ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္မ်ားကို

ေရာၿပီးညွက္ေအာင္ေထာင္းပါ။


ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုလည္းႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။


ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီ၊ နႏြင္းမွဳန္ ့အနည္းငယ္၊ အေရာင္တင္မွဳန့္၊ေထာင္းထား

ေသာအေရာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန့္ထည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္၀ိုက္ကာ

မီးေအးေအးမွာဆီၿပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။


ဆီျပန္သြားၿပီဆို အရသာနယ္ထားတဲ့ငါးရံ႕ကြင္းေတြကိုျဖန္႔ထည့္ပါ။


ေရအနည္းငယ္ထပ္ျဖည့္ၿပီးေနာက္တစ္ႀကိမ္

ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။


နံနံပင္၊ပင္စိမ္း၊႐ွမ္းနံနံစသည့္မိမိနွစ္သက္တဲ့ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္တစ္မ်ိဳးအုပ္ေပးပါ။


ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

No comments:

Post a Comment