ငါးရံ႕..............................၅၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ........................၁ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.......................၅တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္...................၅လုံး
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္...... ၇ေတာင့္
ဆီ......................................၃ ဇြန္း
ငါးရံ႕ကိုေစ်းကဝယ္ကတည္းကေခါင္းျဖဳတ္
အေၾကးခြံထိုးခိုင္းခဲ့ပါတယ္။
အေကာင္လိုက္ေရေဆးၿပီး မိမိႏွစ္သက္သလို
အကြင္းလိုက္လွီးပါ။
ဆား၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊နႏြင္းေလးထည့္ၿပီးအရသာနယ္ႏွပ္ထားပါ။
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ေတြကိုအညွာေၿခြၿပီးေရေႏြးစိမ္ထားပါ။
အနည္းငယ္ပြလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ.၊ ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္မ်ားကို
ေရာၿပီးညွက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုလည္းႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီ၊ နႏြင္းမွဳန္ ့အနည္းငယ္၊ အေရာင္တင္မွဳန့္၊ေထာင္းထား
ေသာအေရာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန့္ထည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္၀ိုက္ကာ
မီးေအးေအးမွာဆီၿပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။
ဆီျပန္သြားၿပီဆို အရသာနယ္ထားတဲ့ငါးရံ႕ကြင္းေတြကိုျဖန္႔ထည့္ပါ။
ေရအနည္းငယ္ထပ္ျဖည့္ၿပီးေနာက္တစ္ႀကိမ္
ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။
နံနံပင္၊ပင္စိမ္း၊႐ွမ္းနံနံစသည့္မိမိနွစ္သက္တဲ့ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္တစ္မ်ိဳးအုပ္ေပးပါ။
ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment