ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
••••••••••••••••••••••••••••
- ၀က္သား ( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း )
- သာကူ အစိမ္းေရာင္ ( city mart က သာကူအစိမ္းထုပ္နဲ႔ပဲ လုပ္ထားတာပါ အထုပ္ဓါတ္ပံု႐ိုက္ဖို႔ေမ့သြားလို႔ :-D )
- ေျမပဲ ႀကိတ္ၿပီးသား ( အမႈန္႔ျဖစ္တဲ့ထိမဟုတ္ပဲ အစံေလးေတြက်န္ေအာင္ႀကိတ္ထားပါေနာ္ )
- ထန္းလ်က္
- ၾကက္သြန္နီ
- ငွက္ေပ်ာရြက္
- ဆီ
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္
- ဆား
(အလွဆင္ရန္အတြက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္
- ျငဳပ္သီးစိမ္း )
ျပဳလုပ္နည္း
- သာကူမ်ားကို အနည္းဆံုး နာရီ၀က္ခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲသို႔ ဆီႏွင့္ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ၿပီး ညိဳလာသည္အထိေၾကာ္ပါ
- ၀က္သား ႏွင့္ ထန္းလ်က္ ( ေျခၿပီးသား ) မ်ားပါထည့္၍ ပ်စ္လာသည္ထိေမႊပါ
- ေရအနည္းငယ္ပဲက်န္လ်ွင္ ေျမပဲ,ဆား, ပဲငံျပာရည္ထည့့္ၿပီး ေရခမ္းသည္ထိခ်က္ပါ
- ေရခမ္းလ်ွင္ ေၾကာ္ၿပီးသားမ်ားကို အေအးခံထားပါ
- ေရစိမ္ထားသည့္ သာကူမ်ားကို ေရစစ္ၿပီး အေနေတာ္ခန္႔႔ယူကာ လက္၀ါးေပၚျဖန္႔ထည့္ၿပီး အလယ္တြင္ ၀က္သားေၾကာ္ၿပီးသားမ်ားထည့္ၿပီး လံုးထားပါ
( အသားကိုအေနေတာ္ပဲထည့္ပါေနာ္ အလံုးႀကီးရင္ စားလို႔သိပ္မေကာင္းေတာ့ပဲ ၾကည့္ရလည္းေတာ္ေတာ္ဆိုးသြားတတ္လို႔ပါ :-D. )
- ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုပံုပါအတိုင္း အေျမႇာင္းမ်ားလုပ္ထားၿပီး ဆီသုတ္ထားပါ
- သာကူလံုးေလးမ်ားကို ဆီသုတ္ထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာရြက္ေပၚတင္ၿပီး ေပါင္းအိုးထဲတြင္ ၁၅ - ၂၀ မိနစ္ခန္႔ သို႔ သာကူမ်ားအေရာင္ၾကည္လာသည္အထိေပါင္းပါ
- က်က္ၿပီးသားသာကူလံုးမ်ားကို ဆီသုတ္ထားတဲ့ ပန္းကန္ သို႔ ငွက္ေပ်ာရြက္ေပၚတင္ၿပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ျဖဴး ကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ ✌ ✌ (^_^)
Crredit : Everyone Can Cook Page
No comments:
Post a Comment