Tuesday, December 11, 2018

၀က္​သားသာကူ​ေပါင္​း

ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား

••••••••••••••••••••••••••••

- ၀က္​သား ( ႏုပ္​ႏုပ္​စဥ္​း )

- သာကူ အစိမ္​း​ေရာင္​ ( city mart က သာကူအစိမ္​းထုပ္​​နဲ႔ပဲ လုပ္​ထားတာပါ အထုပ္​ဓါတ္​ပံု႐ိုက္​ဖို႔​ေမ့သြားလို႔ :-D )

- ​ေျမပဲ ႀကိတ္​ၿပီးသား ( အမႈန္​႔ျဖစ္​တဲ့ထိမဟုတ္​ပဲ အစံ​ေလး​ေတြက်န္​​ေအာင္​ႀကိတ္​ထားပါ​ေနာ္​ )

- ထန္​းလ်က္​

- ၾကက္​သြန္​နီ

- ငွက္​​ေပ်ာရြက္​

- ဆီ

- ပဲငံျပာရည္​ အၾကည္​

- ဆား

(အလွဆင္​ရန္​အတြက္​

- ၾကက္​သြန္​ျဖဴ​ေၾကာ္​

- ျငဳပ္​သီးစိမ္​း )


ျပဳလုပ္​နည္​း

- သာကူမ်ားကို ​အနည္​းဆံုး နာရီ၀က္​ခန္​႔ ​ေရစိမ္​ထားပါ

- ဒယ္​အိုးထဲသို႔ ဆီႏွင္​့ ၾကက္​သြန္​နီ ထည္​့ၿပီး ညိဳလာသည္​အထိ​ေၾကာ္​ပါ

- ၀က္​သား ႏွင္​့ ထန္​းလ်က္​ ( ​ေျခၿပီးသား ) မ်ားပါထည္​့၍ ပ်စ္​လာသည္​ထိ​​ေမႊ​ပါ

- ​ေရအနည္​းငယ္​ပဲက်န္​လ်ွင္​ ​ေျမပဲ,ဆား, ပဲငံျပာရည္​ထည့္​့ၿပီး ​ေရခမ္​းသည္​ထိခ်က္​ပါ

- ​ေရခမ္​းလ်ွင္​ ​ေၾကာ္​ၿပီးသားမ်ားကို အ​ေအးခံထားပါ

- ​ေရစိမ္​ထားသည္​့ သာကူ​မ်ားကို ​ေရစစ္​ၿပီး အ​ေန​ေတာ္​ခန္႔​႔ယူကာ လက္​၀ါး​ေပၚျဖန္​႔ထည္​့ၿပီး အလယ္​တြင္​ ၀က္​သား​ေၾကာ္​ၿပီးသားမ်ားထည္​့ၿပီး လံုးထားပါ

( အသားကို​အ​ေန​ေတာ္​ပဲထည္​့ပါ​ေနာ္​ အလံုးႀကီးရင္​ စားလို႔သိပ္​​မ​ေကာင္​း​ေတာ့ပဲ ၾကည္​့ရလည္​း​ေတာ္​​ေတာ္​ဆိုးသြားတတ္​လို႔ပါ :-D. )

- ငွက္​​ေပ်ာရြက္​ကိုပံုပါအတိုင္​း အ​ေျမႇာင္​းမ်ားလုပ္​ထားၿပီး ဆီသုတ္​ထားပါ

- သာကူ​လံုး​ေလးမ်ားကို ဆီသုတ္​ထားတဲ့ ငွက္​​ေပ်ာရြက္​​ေပၚတင္​ၿပီး ​ေပါင္​းအိုးထဲတြင္​ ၁၅ - ၂၀ မိနစ္​ခန္​႔ သို႔ သာကူ​မ်ားအ​ေရာင္​ၾကည္​လာသည္​အထိ​ေပါင္​းပါ

- က်က္​ၿပီးသားသာကူလံုးမ်ားကို ဆီသုတ္​ထားတဲ့ ပန္​းကန္​ သို႔ ငွက္​​ေပ်ာရြက္​​​ေပၚတင္​ၿပီး ၾကက္​သြန္​​ေၾကာ္​ ျဖဴး ကာ သံုး​ေဆာင္​ႏိုင္​ပါၿပီ ✌ ✌ (^_^) 


Crredit : Everyone Can Cook Page

No comments:

Post a Comment