Tuesday, December 11, 2018

ေၾကးအိုး /ေၾကးအိုးဆီခ်က္

ဝက္သား          ၂၀သား

ငါးဖယ္             ၁၅သား

ဝက္ရိုး/ၾကက္ရိုး  အနည္းငယ္

ငံုးဥ                  ၁၅လံုး

ဂ်ံဳမႈန္႔               ၇ဇြန္း

အူမႀကီး           ၂၀သား

အူခ်ိဳ               ၁၅က်ပ္သား

ဦးေႏွာက္         ၂လံုး

အသည္း           ၁၀သား

ၾကက္ဥ             ၃လံုး

မုန္႔ညင္းစိမ္း        ၂ပင္

ၾကက္သြန္မိတ္    ၇ပင္

ပဲျပား                ၁ျပား 

ဆန္ၾကာဇံ         ၂၅သား

ညႇပ္ျပားႀကီး       ၅၀သား

ဆား                အနည္းငယ္

သၾကား                  ။

ငရုတ္ေကာင္း           ။

ႏွမ္းဆီေမႊး               ။

ပဲငံျပာရည္အပ်စ္       ။

       ။      အၾကည္   ။

ၾကက္သားမႈန္႔           ။

အခ်ိဳမႈန္႔                  ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ            ။

ဂ်င္း                       ။


- အရိုးမ်ားကို ေရေဆးၿပီး ျပဳတ္ပါ။ဆူလာလၽွင္ သြန္ျပစ္ၿပီး ေရထပ္

ထည့္၍ ဆား၊သၾကား၊ျကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာ ဓားျပားရိုက္ၿပီး ျပန္တည္

ပါ။ၾကာၾကာတည္ပါ။

- ငါးဖယ္ကိုအရိုးစစ္ၿပီး ရိုက္ထားပါ။ၾကာဇံကိုေရစိမ္ထားပါ။ဆန္ျပား

ကိုညႇပ္ထားပါ။

- ဝက္သားလံုး

ဝက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းေထာင္းရည္ဆား၊သၾကား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ဂ်ံဳမႈန္႔ ၂ဇြန္းခြဲ၊ႏွမ္းဆီေမႊး၊ၾကက္ဥအကာ၊ငါးဖယ္

၁၀သားျဖင့္ႏွံ႔ေအာင္ေရာနယ္ကာေရခဲေသတၱာထဲထည့္၍၁နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။(ၾကက္သားကိုလဲဒီအတိုင္းျပဳလုပ္ပါ။)

- ငါးဖယ္လံုး ငါးဖယ္၅က်ပ္သားကိုျကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းေထာင္းရည္ဆား၊သၾကား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ဂ်ံဳမႈန္႔၄ဇြန္းခြဲ၊ႏွမ္းဆီေမႊး၊ၾကက္ဥအကာတို႔ျဖင့္ေရာနယ္ကာႏွပ္ထားပါ။

- အူမႀကီးကို အိုးပူပူတြင္ကပ္၍အခၽြဲမ်ားကုန္ေအာင္လုပ္ပါ။ဆားႏွင့္

နယ္ေဆးပါ။အူခ်ိဳ အသည္း ဦးေႏွာက္တို႔ကို ေရေဆး၍ အူမ အူခ်ိဳ

ကို ဆား ၾကက္သြန္ျဖဴ/ဂ်င္း ဓားျပားရိုက္ထည့္ၿပီးႏူေအာင္တည္ပါ။

ဦးေႏွာက္ႏွင့္ အသည္းကို သတ္သတ္ခြဲျပဳတ္ပါ။လွီးထားပါ။

- ငံုးဥကိုျပဳတ္ ပဲျပားတံုး မုန္႔ညင္းရြက္ ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရစင္စင္

ေဆး၍ လွီးထားပါ။

- ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္း၍ ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။

- ဝက္သားလံုး ငါးဖယ္လံုးမ်ားကို ေရဆူဆူမွာထည့္ျပဳတ္ထားပါ။


ေၾကးအိုး


အိုး၁လံုးထဲသို႔အသားျပဳတ္ရည္ထည့္ပါ။ဆူလၽွင္ ၾကာဇံ ဝက္သား

ကလီဇာမ်ားငံုးဥ၊ပဲျပားထည့္ပါ။အရသာထည့္ပါ။ဆန္ျပားထည့္ပါ၊ေရဆူၿပီးအရသာအေနေတာ္ျဖစ္လၽွင္မုန္႔ညင္းစိမ္း၊ၾကက္သြန္မိတ္၊ငရုတ္ေကာင္း၊ႏွမ္ဆီေမႊးထည့္ကာရပါၿပီ။


ေၾကးအိုးဆီခ်က္


ၾကာဇံ၊ဆန္ျပား၊မုန္႔ညင္းစိမ္းေရဆူဆူမွာျပဳတ္ၿပီးေရစစ္ပါ။ဇလံုး၁ခုထဲသို႔ထည့္၍အသား၊ပဲျပား၊ကလီဇာ၊ဆီခ်က္ၾကက္သားမႈန္႔၊ပဲအၾကည္ရည္ထည့္ေရာနယ္ပါ။အရသာအေနေတာ္ျဖစ္လၽွင္ ၾကက္သြန္

မိတ္ျဖဴကာရပါၿပီရွင္။


အသားမ်ားကို တစ္ခါထဲမျပဳတ္ပဲဆိုင္မွာလို ၁ပြဲ ခ်င္းဆီျပင္လဲရပါ

တယ္ရွင္။

Credit : ခ်က္​ၾကည္​့ၾကစို႔

No comments:

Post a Comment